
آیا هنرمندان کشورمون وقت میکنند تلویزیون تماشا کنند؟ یا این‌که

یا اینکه افراد درجه سوم و چهارم جای حرفهایها و شماره یکها را گرفتهاند؟ آنچه هماکنون مثل تهدیدی تلویزیون را نشانه میرود، این است که نگاهها از روی برنامههای بومی به سوی شبکههای ماهوارهای تغییر جهت دهند. تلویزیون برای بازسازی خود به نگاههای کارشناسانه دقیقتری نیاز دارد.
هنرمندان چقدر تلویزیون تماشا میکنند؟
خاطرات کودکیام با یک تلویزیون رنگی 14 اینچ شکل گرفت با کارتونها و سریالهایی که من و هم نسلانم هنوز هم به خاطر داریم. بزرگتر شدیم تلویزیونها هم بزرگتر شدند و حالا در اکثر خانهها تلویزیونهایی مجهز به آخرین تکنولوژی روز وجود دارد، اما سؤال اینجاست که آیا این ابزار مهم دنیای امروز باز هم برایمان خاطرهسازی میکند؟ چقدر برنامه هایش را دنبال میکنیم؟ چقدر برنامه هایش جذاب است؟ اصلاً هنرمندان خودشان تلویزیون تماشا میکنند؟ این سؤال پایانی را از تعدادی هنرمند پرسیدیم و با نظرات مختلفی روبهرو شدیم. نظراتی که خواندنش را به شما هم پیشنهاد میکنیم.
فاطمه گودرزی: اخبار و مسابقات فوتبال را حتماً دنبال میکنم. بیشتر کارهای خودم و آثار همکارانی که بخواهند کارشان را ببینم، تماشا میکنم. نود را هم حتماً میبینم.
طاهر شیخ الحکمایی: تلویزیون بسیار کم میبینم. روزها که بیرون از منزل هستم و شبها هم حدود یک ساعت برنامههای مستند تماشا میکنم.
به نظرم تلویزیون باید برنامههای موازی را حذف کند مثلاً در یک زمان خاص میبینیم فلان مسابقه فوتبال از چند شبکه پخش میشود و این شیوه درست نیست.
فرزاد مؤتمن: من سی سال است که تلویزیون نگاه نکردم نه اینکه ماهواره ببینم، در واقع در خانهام تلویزیون ندارم.
یکتا ناصر:واقعاً بسیاری روزها تلویزیون نمیبینم. بسیاری افراد به اخبار علاقهمند هستند اما من به اخبار هم علاقه ندارم. قبلاً بیشتر سریال میدیدم الان هم اکثر سریالها را به خاطر کارم مجبورم ببینم اما برایم جذابیتی ندارند. باقی برنامهها هم خوب نیستند. انسان که همیشه به کسب علم نیاز ندارد، سرگرمی و جذابیت هم لازم است. همه این گزینهها باید در کنار هم قرار بگیرد و تلویزیون ما هم باید این موضوع را در نظر بگیرد.
کمند امیر سلیمانی: قبلاً تقریباً همه سریالها را میدیدم اما حالا کم میبینم شاید مثلاً ممکن است زمان صرف ناهار برنامهای ببینم. به تلویزیون به عنوان بیننده عام نگاه میکنم اما متأسفانه هیچ برنامه سرگرمکنندهای ندارد. یک وقتهایی به خاطر دوستانم سریالها را میبینم اما حالا عوامل گروهها را هم چندان نمیشناسم. مجید انتظامی: چندان وقتم را صرف تماشای تلویزیون نمیکنم چون بیشتر مشغول کار هستم. شاهد احمدلو: نمیتوانم بگویم روزی چند دقیقه تلویزیون تماشا میکنم، اما به خاطر شرایط کاری و علاقهای که به این رسانه دارم تماشا میکنم چون به تجربیات خودم اضافه میشود. دیدن کار دیگر همکارانم در هر سطحی که باشد برای آینده کاری من مؤثر است. این حرف را قبول ندارم که برخی میگویند تلویزیون ایران را نمیبینیم. به نظرم هر اتفاقی که بیفتد تلویزیون همچون آینهای در برابر ما وجود دارد. البته قبول دارم که این رسانه دچار رکود و افت مخاطب شده و این بشدت قابل احساس است. من و هم نسلانم در زمانی آثاری را برای تلویزیون ساختیم که هدفمان جلوگیری از تهاجم فرهنگی بود اما حالا ماهواره فراگیرشده است.
شعار دادن هیچ فایدهای ندارد و باید عمل شود و برای این رسانه درست هزینه شود. به عنوان یک کارگردان معتقدم وقتی میشنوم تلویزیون پول و بودجه ندارد، یعنی شکست خورده است.
در مجموع برنامههای تلویزیون خودمان را دنبال میکنم. مثلاً برنامههای ورزشی، یا چند قسمت از هر سریال را میبینم.
مهدی امینی خواه: قاعدتاً تلویزیون وقتی برنامههای جذابی داشته باشد فرقی نمیکند هنرپیشه باشید یا مخاطب عام، همه مخاطبان آن برنامه خوب را تماشا میکنند. یکی از کانالهای مورد علاقه من در تلویزیون ایران شبکه مستند است. متأسفانه تلویزیون برنامه تکراری هم زیاد پخش میکند که اصلاً کار خوبی نیست. من طرفدار برنامه خوب هستم و شبکه و نام شبکه برایم مهم نیست مهم این است که برنامه خوبی ببینم و پیام آن را بگیرم.
پویا امینی: برخی مواقع ممکن است برنامه خاص و مورد علاقهام باشد مثلاً فوتبال که حتماً میبینم. بهطور میانگین در طول هفته 10 ساعت تلویزیون تماشا میکنم. بهاره رهنما: خیلی خیلی کم میبینم مگر اینکه خودم یا دوست خاصی برنامه داشته باشد چون واقعاً برنامههای تلویزیون برایم جذاب نیست.
روناک یونسی: چندان تلویزیون نمیبینم چون به نظرم سطح کیفی آثار پایین آمده است. به عنوان یک مخاطب عام برنامههای علمی و خبری را دوست دارم اما متأسفانه تلویزیون در این زمینه آثار خوبی ندارد یا در زمان مناسبی پخش نمیشود. به نظرم باید یک مدیریت مناسب در زمینه کیفیت کارها و زمان بندی پخش انجام بگیرد.
فرشته صدرعرفایی: شاید روزی نیم ساعت خبر دنبال کنم.
آناهیتا نعمتی: واقعیت این است که در خانه ما چندان تلویزیون روشن نیست. تلویزیون ایران را هم هرازچند گاهی دنبال میکنم حتی ممکن است برخی از سریالها را از دست بدهم.
میترا حجار: وقت زیادی برای تماشای تلویزی