
بیوگرافی تیم کوک، مدیر عامل اپل تیم کوک در

تیم کوک در ۲۴ اگوست سال ۲۰۱۱، به سمت مدیرعاملی بزرگترین شرکت تکنولوژی جهان، اپل برگزیده شد. شرکت اپل با پیشنهاد ۳۸۷ میلیون دلار، او را به گرانترین مدیر ارشد اجرایی دنیا تبدیل کرد. درست درزمانی که به نظر میرسید شرکت اپل دوران محصولات انقلابی خود را پشت سر گذاشته است، تیم کوک توانست اعتبار تاریخی این برند را احیا کند. تصمیم او برای ادامهی راه استیو جابز و آرامش شخصی او که توانست اپل را از نوسانات سخت به ثباتی شگفتانگیز برساند، تیم کوک را تبدیل به دومین افسانهی این شرکت کرد.
از کودکی تا دانشگاه
تیموتی دی کوک، در تاریخ ۱ نوامبر سال ۱۹۶۰ در شهر رابرتزدیل ایالت آلابامای آمریکا به دنیا آمد. پدرش دونالد، کارگر کارخانهی کشتیسازی و مادرش جرالدین، خانهدار بود. خانوادهی کوک بهجز تیم، دو پسر دیگر هم داشتند. تیم دوران دبیرستان خود را در مدرسهی رابرتزدیل گذراند و در سال ۱۹۷۸، بهعنوان دومین دانشآموز برتر این دبیرستان فارغالتحصیل شد.
پس از آن، تیم در رشتهی مهندسی صنایع وارد دانشگاه آبرن آلاباما شد و پس از فارغالتحصیلی در سال ۱۹۸۲، تحصیلات خود را در رشته MBA در دانشگاه کسبوکار دوک پی گرفت. در سال ۱۹۸۸، او علاوه بر دریافت مدرک کارشناسی ارشد مدیریت خود، موفق به اخذ مدرک فوکوا اسکولار (Fuqua Scholar) شد که معتبرترین عنوان افتخاری دانشگاه دوک است و هرسال، تنها به ده درصد از دانشآموختگان و فارغالتحصیلان این دانشگاه اعطا میشود.
ورود به دنیای فناوری
تیم کوک که در دوران دانشجویی رؤیای کار در عرصهی تکنولوژی را در سر میپروراند، در مدت کوتاهی پس از فارغالتحصیلی، کار خود را با شرکت رایانهای ماشینهای تجاری آیبیام آغاز کرد و ۱۲ سال در همین شرکت حضور داشت. او در اواخر این دوران، بهعنوان مدیر اجرایی شرکت نورث امریکن انتخاب شد و مسئولیت تولید و توزیع کامپیوترهای شخصی آیبیام را در آمریکای شمالی و آمریکای لاتین به عهده گرفت.
در سال ۱۹۹۴، تیم کوک به سمت مدیر ارشد عملیاتی بخش فروش شرکت اینتلیجنت الکترونیکس منصوب شد و پس از سه سال، شرکت کامپیوتری کامپک از او خواست معاونت بخش خرید و ریاست بخش انبار این شرکت را به عهده بگیرد.
فعالیت حرفهای در شرکت اپل
تیم کوک فقط شش ماه در شرکت کامپک ماند و پس از آن برای مصاحبهی شغلی به شرکت اپل رفت. در آن زمان، شرکت اپل روزهای درخشانی را نمیگذراند. فروش کاهش پیداکرده بود و سوددهی این شرکت سیری نزولی داشت. دوستان تیم به او توصیه میکردند از تصمیم خود صرف نظر کند؛ ولی تیم بهشدت تحت تأثیر چشمانداز استیو جابز قرار گرفته بود. او بعدها گفت:تمام شواهد منطقی به من میگفتند نباید موقعیت رو به رشد خود را در کامپک رها کنم. روزی که من به شرکت اپل رفتم، به شهود درونیم گوش کردم، نه به فلسفههایی که نیمکرهی چپ مغزم تکرار میکرد و نه به هشدارهای همکارانم. هنوز پنج دقیقه از مصاحبهی استیو جابز با من نگذشته بود که من تمام منطق و علائم هشدار را دور ریختم و حضور در اپل را پذیرفتم. ادراکم میگفت چنین شانسی تنها یکبار در زندگی من رخ میدهد: اینکه بخواهم در کنار یک نابغهی خلاق کار کنم. با تمام وجود میخواستم در تیم اجرایی اپل باشم و کمک کنم که این شرکت دوباره احیا شود.
تمام شواهد منطقی به من میگفتند نباید موقعیت رو به رشد خود را در کامپک رها کنم. روزی که من به شرکت اپل رفتم، به شهود درونیم گوش کردم، نه به فلسفههایی که نیمکرهی چپ مغزم تکرار میکرد و نه به هشدارهای همکارانم. هنوز پنج دقیقه از مصاحبهی استیو جابز با من نگذشته بود که من تمام منطق و علائم هشدار را دور ریختم و حضور در اپل را پذیرفتم. ادراکم میگفت چنین شانسی تنها یکبار در زندگی من رخ میدهد: اینکه بخواهم در کنار یک نابغهی خلاق کار کنم. با تمام وجود میخواستم در تیم اجرایی اپل باشم و کمک کنم که این شرکت دوباره احیا شود.
کوک کار خود را در شرکت اپل، بهعنوان مدیر ارشد فروش و عملیات جهانی و رئیس بخش خدمات مشتریان شروع کرد. او در این مقام استراتژیهای راهبردی میان فروشندگان و توزیعکنندگان را توسعه داد و واحد مکینتاش اپل را هم رهبری کرد.
کوک کارخانهها و انبارها را بست و آنها را با تولیدکنندگان قراردادی جایگزین کرد. درنتیجهی این اقدام، دستگاههای بیشتری در مدت کمتری تولید شدند و در خط فروش قرار گرفتند. یک سال پس از پیوستن تیم کوک به اپل یعنی در سال ۱۹۹۸، این شرکت توانست از ضررهای سنگین سال پیش خلاصی یابد و بار دیگر به سوددهی برسد.
در سال ۲۰۰۴، زمانی که جابز برای یکی از دورههای درمانیش در بیمارستان بستری بود، تیم کوک به مدت دو ماه بهعنوان جانشین موقت سرپرستی اپل را به عهده گرفت.
در سال ۲۰۰۵، کوک به سرمایهگذاریهایی روی آورد که آیندهی شرکت را تضمین میکردند؛ مثل قراردادهای بلندمدت با تولیدکنندههای فلش مموری و اجزاء ذخیرهسازی کامپیوتری که مبنای حافظههای آیفون و آیپد شد. کوک با کاهش دادن هزینهها و مؤثرتر کردن روشهای بازاریابی، توانست شرکت اپل را دوباره به مسیر رشد خود بازگرداند.
در ژانویهی سال ۲۰۰۷، کوک به مقام مدیریت عملیاتی شرکت اپل رسید. در همین سال شرکت اپل آیفون را به جهان معرفی کرد؛ محصولی که به چهرهی تکنولوژی تلفن همراه رنگ دیگری میداد. در سال