
ختنه نوزاد، تعویق جراحی در چه مواردی؟ ختنه يك عمل
ختنه نوزاد، تعویق جراحی در چه مواردی؟ختنه يك عمل جراحي ساده است كه يك ربع ساعت طول ميكشد برداشتن پوسته زيادي روي گلانه يا حشفه است كه ضمن عمل جراحي برداشته شده و دور آن را بخيه ميكنند كه يك هفته طول ميكشد تا بهبودي يابد. ختنه يا به صورت عمل جراحي سنتي يا بصورت حلقههاي آماده پلاستيكي با اندازههاي مختلف انجام ميشودكه با بيهوشي موضعي پس از گذاشتن حلقه پوسته را بريده و با بخيه كه پس از يك هفته حلقه پلاستيكي جدا شده و بريدگي ترميم پيدا ميكند انجام ختنه با حلقه پلاستيكي نيز با درد كمتر و خونريزي كمتر همراه بوده و زمان بهبودي نيز كوتاهتر است به همين علت اغلب ختنهها اكنون با اين متد بوده و توصيه ميشود.
بعد از ختنه
بعد از ختنه گاهي اوقات ايجاد خونريزي مختصر و كبودي دور بخيهها كه ممكن است بعد از يك هفته بهبودي يابد والدين بايد توجه داشته باشند در صورت خونريزي شديد و وجود خون شده دور پانسمان بلافاصله با جراح تماس داشته باشند تا اقدام به جلوگيري از خونريزي بنمايند. عوارض ديگري در موارد ختنه مشاهده شده گاهي پوسته روي گلانه كم برداشته ميشود بعد از مدتي متوجه ميشويم كه نوزاد كمتر ختنه شده است در اينصورت با جراح مشورت و مجدداً مقدار پوسته برداشته ميشود.
مواردي كه ختنه بايد به عقب بيفتد 1- نوزاداني كه نارس متولد نشدهاند يا وزن كمتر از 3كيلوگرم و كمتر از 38 هفته بعلت سزارين يا دلائل ديگر متولد شدهاند در اينصورت در معاينه دستگاه تناسلي نيز نارس و كوچك بوده در اينگونه موارد توصيه ميشود صبر كنيم بعد از 2 ماهگي و انجام واكسيناسيون و رشد شيرخوار ختنه انجام شود. 2- عدم وجود دو بيضه يا يك بيضه در بورس بيضه كه ممكن است يك بيضه كاملاً پايين نيامده باشد در اينصورت با مشورت جراح كودكان احتمال دارد عمل پائين آوردن بيضه و ختنه تواماً انجام شود. 3- در بعضي مواقع بعلت ناهنجاريهاي مجراي ادرار كه ممكن است مجرا در زير دستگاه تناسلي باشد (هيپوسبادياس) يا مجرا در بالا (اپيسبادياس) قرار گيرد در اينگونه موارد بايد توجه داشت ابتدا جراح كودكان اقدام به ترميم مجراي ادراري نموده و در صورت نياز ختنه نيز انجام شود. 4- ميكروپنيس اندازه تناسلي كوچكتر از حد طبيعي بوده كه معمولاً اندازه كشيده حدود 2 سانتيمتر طبيعي ميباشد. بنابراين در صورت كوچك بودن ميبايست بررسيهاي لازم انجام و بعد اقدام به ختنه نمود. بطور كلي ختنه براي تمام نوزادان پسر شرعي و اجباري بوده ولي احتياطات لازم از عوارض بعدي پيشگيري خواهد نمود.