
معماهای حل نشده تاریخ بزرگترین معماهای حل‌نشده‌ تاریخ معماهای

بزرگترین معماهای حلنشده تاریخ
معماهای حل نشده تاریخ : معماهای حل نشده تاریخ
: معماهای حل نشده تاریخ
به گزارش : بزرگترین معماهای حل نشده تاریخ
اختصاصی بیست ستون:
تاریخ بشر مملو از معماهای حلنشدهی زیادی است که همیشه موردتوجه خاص قرار دارند. این معماها و اتفاقات مرموز جذابیت زیادی برای علاقهمندان و کارشناسان مسائل تاریخی و باستانی دارند و در بین آنها انواع نوشتههای رمزی، معماهای فکری و ساختمانهای مرموز دیده میشوند که حتی برجستهترین متخصصان رمزنگاری و هوشمندترین جستجوگران گنج نیز موفق به کشف اسرار آنها نشدهاند. در مقایسه با جاذبهی این معماهای حلنشده، کتابهایی مانند راز داوینچی یا فیلمهایی مثل گنجینهی ملی واقعاً کمرنگ و بیاهمیت جلوه میکنند. در ادامه با ده مورد از بزرگترین معماهای حلنشدهی تاریخ بشر آشنا میشویم.
کتاب دستنویس وینیچ
معماهای حل نشده تاریخ
کتاب وینیچ که در سال 1912 بهوسیلهی یک متخصص آلمانی -هلندی کتابهای عتیقه به نام ویلفرد وینیچ کشف و به دنیا معرفی شد، یک نسخهی خطی دستنویس 240 صفحهای است که به زبانی کاملاً ناشناس و یا بر اساس یک رمزی نامشخص نوشته شده است. صفحات این کتاب مملو از نقاشیهای رنگارنگ در مورد اتفاقات عجیب و گیاهان کشف نشده و همینطور نمودارهای گیجکننده هستند. این مسئله بهعلاوهی غیرممکن بودن رمزگشایی یا ترجمهی آن، کتاب وینیچ را به یک معمای جذاب ولی بسیار گیجکننده تبدیل کرده است. نویسندهی این کتاب نیز ناشناس است ولی دانشمندان با روش تعیین عمر آثار تاریخی بهوسیلهی کربن 14، تاریخ نوشته شدن آن را بین سالهای 1404 تا 1438 میلادی تخمین میزنند. کتاب وینیچ بهعنوان مرموزترین دستنویس تاریخ بشر شناخته میشود. در مورد کتاب دستنویس وینیچ نظریهها و توضیحات گوناگونی وجود دارد. عدهای محتویات آن را نسخهی داروهای خاص و محرمانه در شروع شکلگیری پزشکی مدرن همزمان با قرونوسطی میدانند. بعضی از کارشناسان به دلیل تصاویر گیاههای دارویی و گلهای نقش شده در آن معتقدند که این کتاب یادداشتهای شخصی یک کیمیاگر قرونوسطایی است. نمودارهای موجود در کتاب شباهتهایی به الگوی قرارگیری ستارگان در آسمان دارد به همین دلیل عدهای ادعا میکنند که کتاب دستنویس وینیچ منشأ فرازمینی دارد. تنها نکتهای که بیشتر کارشناسان در مورد آن اتفاقنظر دارند، بیمعنی نبودن کتاب دستنویس وینیچ است زیرا تهیهی یک کتاب با این کیفیت و جزییات نیاز به صرف زمان و هزینهی بسیار زیادی دارد و بعید است که کسی بهمنظور وقتگذرانی و شوخی با دیگران دست به چنین اقدامی بزند.
سازهی سنگی کریپتوس
معماهای حل نشده تاریخ
کریپتوس یک سازهی سنگی مرموز است که توسط مجسمهساز مشهور جیم سنبورن ساخته شده و در جلوی مقر سرفرماندهی CIA در لنگلی قرار دارد. در چهار طرف کریپتوس، چهار متن رمزی حک شده است و رمز مورداستفاده آنها بهقدری پیچیده است که حتی متخصصین رمزنگاری CIA نیز هنوز موفق به رمزگشایی کامل آن نشدهاند. تاکنون فقط رمز سه متن کشفشده ولی متن نسخهی چهارم هنوز مرموز و کشف نشده باقیمانده است. در سال 2006 سنبورن اعلام کرد که کلید رمزگشایی هر متن در متنهای دیگر قرار دارد.
کتابچهی رمز بیل
معماهای حل نشده تاریخ
کتابچه رمز بیل حاوی سه مجموعه متن رمزنگاریشده است که ظاهراً محل یکی از بزرگترین گنجینههای گمشده در تاریخ ایالاتمتحده را نشان میدهند. این گنجینه که شامل چندین تن طلا، نقره و جواهر است، توسط چهره مرموز تاریخ آمریکا یعنی نام توماس جفرسون بیل در سال 1818 و در جریان کاوشهای او در ایالت کلرادو جمع آوری شده است. تاکنون فقط یکی از این متنها رمزگشایی شده و نکته جالب این است که کلید گشودن رمز آن، تاریخ اعلام استقلال ایالاتمتحده بود. البته با توجه به اینکه توماس جفرسون یکی از نویسندگان بیانیهی استقلال است، این مسئله چندان دور از ذهن نیست. در متن رمزگشاییشده محل تقریبی دفن گنجینه دیده میشود که ناحیهای به نام بدفورد کانتی است ولی محل دقیق آن دریکی از دو متن دیگر درجشده و تا گشوده شدن رمز آنها، همچنان نامعلوم باقی خواهد ماند. بااینوجود تا به امروز جویندگان گنج تقریباً تمام تپههای واقع در بدفورد کانتی را در جستجوی گنج حفاری کردهاند.
صفحهی فایستوس
معماهای حل نشده تاریخ
صفحهی اسرارآمیز فایستوس که داستان کشف آن شباهت زیادی به موضوع یکی از فیلمهای ایندیانا جونز دارد، در سال 1908 توسط یک باستانشناس ایتالیایی به نام لوئیجی پرنیه در جریان کاوش کاخ مینوئان واقع در فایستوس ایتالیا کشف شد. این صفحهی سفالی با نمادهای مرموزی که شباهت زیادی به خط هیروگلیف دارند، منقش شده و گمان میرود که بیش از چهار هزار سال قدمت دارد. بعض از متخصصان معتقدند که نوشتههای روی این صفحه را میتوان در قالب دو سطر بازنویسی کرد و این دو سطر، درواقع نوعی کلید برای تکنیک رمزنگاری جایگزینی مرسوم در یونان باستان است. بدین ترتیب که سطر اول حروف اصلی و سطر دوم حروف جایگزین برای رمزنگاری متو