
خودرو پژو پارس دنده اي سال 1395 Peugeot Pars 1395 MT

پژو پارس را باید یکی از موفقترین پروژههای ایرانخودرو دانست. فیسلیفت دلنشین و دلچسبی که روی مدل محبوب پژو 405 در سال 1379 صورت گرفت و به بازار عرضه شد. نمای خارجی این مدل با پژو 405 در بخشهایی مانند چراغهای جلو و عقب، جلوپنجره و دماغهی خودرو و نمای عقبی متفاوت است؛ اما سایر قسمتهای پژو پارس دقیقا مشابه 405 است. ایران خودرو عرضهی 405 و پژو پارس را که با کد X9 شناخته میشود، همزمان ادامه داد و بعد از چند سال تولید، تغییراتی را در داشبورد آن ایجاد کرد که به پارس داشبورد جدید معروف شد. نمای خارجی پژو پارس که درابتدا با نام پرشیا عرضه شده و بعد به پارس تغییر نام داد، الهامگرفته از مدل 406 شرکت پژو است. هنوز هم پژو پارس یکی از پر طرفدارترین و محبوبترین خودورهای ایرانی است. پژو پارس در ابتدا با همان پیشرانهی 1.8 لیتری 405 به بازار عرضه شد؛ اما بعد از گذشت مدتی نمونهای با پسوند ELX که تجهیزات ایمنی و رفاهی و سطح کیفی بالاتری داشت با پیشرانهی 16 سوپاپ 1.8 لیتری سیتروئن زانتیا نیز به آن اضافه شد. پس از عرضهی پارس با پیشرانه 1.6 لیتری TU5 (موتور 206) و جعبهدنده اتوماتیک و همچنین پیشرانهی XUM که بهینهسازیشدهی همان نمونهی 1.8 لیتری XU7 است، مدل دوگانهسوز نیز روانهی بازار شد. پارس دوگانهسوز دارای پیشرانهی 1761 سیسی با کد XU7 است که با 8 سوپاپ و استاندارد آلایندگی یورو 4 بهینهسازی شده است. در حالت بنزینی توانایی تولید 100 اسب بخار قدرت در دور 6000 و حداکثر 153 نیوتنمتر گشتاور را در دور 3000 دارد. این میزان در حالت گازسوز به رقم 83 اسب بخار و 126 نیوتن متر میرسد. این پیشرانه با نسبت تراکم 9.3 میتواند با مصرف 9.5 لیتر در هر صد کیلومتر در مدت زمان 13.8 ثانیه به کمک جعبهدندهی دستی 5سرعته، پارس را به سرعت 100 کیلومتردر ساعت برساند. پژو پارس دوگانهسوز از نظر تجهیزات رفاهی و ایمنی مواردی نظیر سیستم ترمز ضدقفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، سیستم صوتی با درگاه USB و هندزفری بلوتوث و دکمههای کنترلی روی فرمان کیسه هوای راننده و سرنشین جلو سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور دنده عقب، دربازکن در صندوق از داخل، چراغهای مهشکن، آینههای جانبی برقی و شیشهبالابرهای برقی را به مشتری عرضه میکند.
پس از 10 سال تولید خودروی پژو 405 در شرکت خودروسازی ایران خودرو، پژو پرشیا – نخستین خودروی لوکس در بازار ایران – در سال 1379 به عنوان فیسلیفت «Facelift» پژو 405 طراحی و تولید شد. پژو پرشیا به سرعت به پژو سفیر تغییر نام داد اما به دلیل مشکلات ناشی از مالکیت فکری (Copyright)، این نام هم دوام چندانی نیاورد و در نهایت عنوان «پژو پارس» برای این خودرو انتخاب شد و تا به امروز مورد استفاده قرار گرفت. البته در بازار داخلی همچنان این خودرو با نام «پرشیا» هم شناخته میشود. پژو پارس در سال 1395 در چهار سه مدل متفاوت پژو پارس معمولی (سال)، پارس LX (که با نام پارس 16 سوپاپ هم شناخته میشود) و پارس ELX عرضه شده است که تفاوت آنها در عملکرد و استفاده از موتورهای مختلف خلاصه میشود و تقریباً هر سه مدل از ظاهر یکسانی برخوردار هستند.
در میان خودروهای عرضهشدهی داخلی، پژو پارس از ظاهر به مراتب زیباتری نسبت به مدلهای دیگر برخوردار است و این مسئله یکی از دلایل مهم محبوبیت این خودرو نسبت به خودروهای هم قیمت از جمله پارس تندر و ... است. البته یکی از نقاط ضعف ظاهری خودرو را میتوان ظاهر ثابت و یکنواخت آن از ابتدای عرضه تاکنون دانست؛ شاید ایران خودرو میتوانست در این مدل، مشابه تغییراتی که در فضای داخلی خودرو ایجاد کرده، دستی هم به سر و وضع ظاهری آن بکشد اما این شرکت خودروسازی داخلی فعلاً به همین تغییرات عمدهی داخلی بسنده کرده است.
از ابتدای عرضهی پژو پارس، طراحی داخلی آن همواره یکی از نقاط برجستهی این خودرو در مقایسه با دیگر خودروهای همرده بوده است. حالا ایران خودرو در مدل جدید پا را از این هم فراتر گذاشته و پژو پارس سال 1395 شاهد تغییرات مثبت زیادی در فضای داخلی خود نسبت به گذشته بوده و طراحی آن به مراتب از مدل قبلی زیباتر شده است. طراحی داشبورد، قطعات دکوراتیو طرح چوب، رودریها و تزئینات داخلی، جلو آمپر (صفحه کیلومتر شمار) به کلی نسبت به مدل قبلی تغییر کرده و زیباتر شدهاند. سیستم صوتی خودرو هم کاملاً عوض شده و قابلیت جدید کنترل سیستم صوتی با دکمههای روی فرمان به آن اضافه شده است که در بین خودروهای داخلی به ندرت دیده میشود.
یکی از نقاط قوت پژو پارس که باعث تمایز آن به عنوان یک خودروی بالاردهی داخلی از خودروهای میانرده میشود، استفاده از سیستم تهویهی هوا (کولر) اتوماتیک است. برخلاف سیستم تهویهی دستی که شما دائماً بایستی با خاموش و روشنکردن آن، دمای محیط داخلی را برای خود تنظیم کنید؛ در سیستم تهویهی اتوماتیک، شما تنها با وارد کردن دمای مطلوب خود به سیستم اجازه میدهید تا در صورت لزوم با استفاده از کولر یا بخاری دمای کابین را به عدد مورد نظر شما برساند. این سیستم بخشهایی مثل المنتهای داخلی شیشهی عقب را هم شامل میشود. پژو پارس سال 1395 از تجهیزات و امکانات رفاهی مختلفی از جمله آینههای جانبی برقی راهنمادار، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق، موبایل هندزفر